PostHeaderIcon Over de artiste

 

Erika is geboren te Mechelen (België) in 1976.

Ze heeft altijd interesse gehad in tekenen, maar heeft nooit een opleiding gevolgd in de richting van kunst. Wellicht heeft ze haar talent om portretten te tekenen geërfd van haar grootvader die eveneens zonder opleiding er in slaagde om prachtige schilderwerken neer te zetten.

Erika is sinds haar 16e begonnen met het tekenen van haar grote passie: paarden. Later volgden ook honden, auto's, kinderen, ... Hoe meer Erika begon te tekenen, hoe fijner de tekeningen werden.

Door de reacties van de familie en vrienden kreeg ze het idee om haar talent ook aan te bieden aan anderen, zodat ook zij kunnen genieten van de schoonheid van hun geliefden in deze prachtige kunstwerkjes.

Op 21 en 22 september 2002 deed Erika mee aan de tentoonstelling in Heffen over kunstenaars uit de streek. Ook hier kreeg ze heel vele positieve reacties.

Erika gebruikt enkel grijs potlood: " ... want kleur in een tekening brengen zou alleen maar de aandacht van het voorwerp wegtrekken. De grijstinten zorgen er voor dat elke tekening past in gelijk welk interieur."